Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Bridgespillende pensjonister pågrepet i Thailand: - Aldri hørt om noe lignende i hele mitt liv

Vekker oppsikt i det norske bridgemiljøet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): I går stormet politiet i Pattaya i Thailand et hotellrom, hvor de skal ha pågrepet 26 menn og seks kvinner. 

I gruppen er blant annet tre nordmenn, tre svensker, en danske, en australier og tolv engelskmenn, skriver BBC. 

Flere av dem skal være pensjonister. Etter tolv timer i politiets varetekt, slapp de ut igjen, mot en kausjon på 5000 baht, som alle unntatt en klarte å betale. 

Saken vekker oppsikt i bridgemiljøet i Norge.

- Jeg har aldri hørt om noe lignende i hele mitt liv, så vi flirer vel egentlig mest av hele saken. Det er synd at de har sittet tolv timer i arrest når de bare har sittet og spilt kort og det ikke har vært penger involvert, sier generalsekretær Allan Livgård i Norsk Bridgeforbund, som teller over 9000 medlemmer.

For å kunne pågripe pensjonistene, pusset politiet støv av en  lov fra 1935 som sier at man ikke kan eie mer enn 120 spillkort, skriver BBC.

Det var på grunn av mistanke om bruk av for mange ulovlige spillkort at politiet pågrep dem. 

Det er ikke lov å spille om penger i Thailand, som har strenge regler mot gambling,  men det har politiet så langt ingen bevis for at de har gjort.

Det var VG som først omtalte saken i Norge. De har vært i kontakt med Utenriksdepartementet (UD), som ikke var kjent med saken, men vil undersøke saken nærmere.

 

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media