Brimis gode gryter

Vil du lage gjestemat uten stress? Her er redningen.

ENKELT: -  Mat i gryte er veldig enkelt å lage. Du har oppi alle ingrediensene, og lar gryta koke. Dette er mat som nærmest lager seg sjøl, sier Arne Brimi. Foto: Mette Møller
ENKELT: - Mat i gryte er veldig enkelt å lage. Du har oppi alle ingrediensene, og lar gryta koke. Dette er mat som nærmest lager seg sjøl, sier Arne Brimi. Foto: Mette Møller Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| VIANVANG i Vågå (Dagbladet): Arne Brimi sitter med en kaffekopp ved kjøkkenbenken. Utenfor vinduene blåser det kaldt, og snøen dekker forsiktig til det som er igjen av høstfarger i fjellheimen. Men inne på kjøkkenet på Vianvang damper det varmt fra solide jerngryter.

-  Mat i gryte er veldig enkelt å lage. Du har oppi alle ingrediensene, og lar gryta koke. Dette er mat som nærmest lager seg sjøl, sier Arne Brimi over kaffekoppen.

MatgledeKokken på Vianvang synes det er fint med god tid. Han liker ikke å stresse.

- Jeg tror finanskrisa har ført til at vi er mer opptatt av å kose oss og bruke tid på det vi liker best, sier Brimi.

- Vi må nyte livet, og jeg koser meg når ei raus kjøttgryte lager god lukt og stemning på kjøkkenet, sier Brimi. Han vil gjerne inspirere folk til å tenke annerledes, og ikke stresse med matlagingen.

- Matlaging skal være nytelse, glede og overskudd. Det kan lett bli mange ingredienser i ei gryte. Det er ikke nødvendig. Det enkle er ofte det beste.

Enkel festmiddagI Brimis gryter denne dagen finner vi mye godt kjøtt som passer fint til langkoking. Lammeskankene har han gnidd inn med salt og pepper, og lagt i gryta sammen med rødvin og vann. Og det er alt. Etter nærmere tre timer putrende under lokk i ovnen er lammekjøttet ferdig. Det serveres med en god, grønn salat til, og smaker fantastisk. Stort enklere kan du ikke lage en festmiddag.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer