Bringsværd applauderer bløtkakejentene

Den kjente forfatteren Tor Åge Bringsværd er mannen som først fant ut at bløtkaker kan brukes i aksjoner. Han applauderer jentene som ga Sylvia Brustad én i fleisen onsdag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Hjernen bak bløtkakekastingens muligheter regner med at jentene fikk idéen fra hans novelle «Bløtkakemannens dagbok» som kom allerede i 1968.

- Jeg synes bløtkakekasting er en god aksjonsform. Jentene som kastet var modige, sier Bringsværd til Bergens Tidende.

I 1968 skrev han novellen «Bløtkakemannens dagbok», der hovedpersonen engasjerer seg på heltid med å kaste bløtkaker og vannbakkels på politikere. Novellen kan meget vel være det som onsdag inspirerte aksjonistene i Bergen til å kaste en bløtkake i ansiktet på kommunalminister Sylvia Brustad. Hun har bestemt seg for å anmelde bløtkakejentene i Bergen Bløtkakebrigade (BBB) til politiet.

- Det skal veldig mye til før politikere bryr seg om vanlige mennesker. Dette er en reaksjon fra mennesker som ellers ikke blir hørt. Hvis ikke politikerne tar ungdommenes problemer på alvor, kan det hende det kommer flere slike aksjoner, sier Bringsværd til Bergens Tidende.

Belgieren Noel Godin (55) var mannen som satte Bringsværds tanker ut i praksis og er opphavsmannen til bløtkakekasting som aksjonsform. Godin har kastet kaker på kjendiser i 30 år.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer