Brit (74) ble angrepet av elg i Bodø

- Hun hadde utrolig flaks, sier politiet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Rundt klokka 18.30 i dag gikk Brit Jørgensen (74) tur med hunden sin Tinka i Vollen i Bodø da labradoren begynte å bjeffe.

- Hunden bruker egentlig ikke å bjeffe. Jeg tenkte at det var en katt hun bjeffet på, men plutselig kommer det en stor elg og sneier øyebeinet mitt med foten sin. Jeg hadde hånda over, så plutselig knekker det i beinet med det samme, sier Brit til Dagbladet og fortsetter:

- Med det samme tenkte jeg: Nå har jeg mistet synet, men jeg skjøte heldigvis at det gikk bra.

- Skjedde fort

Resultatet av hennes møte med elgen var knuste briller, kutt over høyre øye - som nå har blitt et blåøye - og en forslått hånd.

- Hvis elgen hadde truffet én cm. lengre inn på hodet, hadde jeg mistet synet. Det er jeg sikker på. Det var såpass nært. Jeg er veldig takknemlig for at det gikk bra, sier Brit Jørgensen.

Hun forteller at hendelsen kom brått på henne.

- Jeg var ikke forberedt på at den kom i så stor fart. Alt skjedde så fort, sier 74-åringen og forteller at hun ble veldig forvirret med det samme elgen løp vekk.

- Flaks

Politiet bekrefter hendelsen overfor Dagbladet og forteller de har varslet Viltnemnda.

- Det var mye nedbør og vind. Ut fra snøfokken kom elgen i full fart og sprang rett på henne, bekrefter Ivar Bo Nilson, operasjonsleder i Nordland politidistrikt og fortsetter:

- Hånden er veldig forslått og kanskje forstua, men ellers er hun ok og er ved godt mot. Hun hadde utrolig flaks.

Brit Jørgensen forteller at hun har sett mye elg i boligområdet.

- Jeg er fascinert av elg, men helst på noen meters avstand, avslutter hun.