Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Ønsket Donald Trump død

Brite dømt til fengsel for mislykket angrep mot Trump

- Du er ikke en hardbarket kriminell. 

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En britisk mann som forsøkte å stjele en politimanns pistol for å skyte Donald Trump i sommer, er dømt til 366 dagers fengsel.

Det opplyser de føderale tiltalemyndighetene. Mannen forsøkte å stjele et pistol fra en politimann i Las Vegas under et valgkamparrangement for den påtroppende amerikanske presidenten Donald Trump på et kasino den 18. juni.

Mannen fortalte myndighetene at han ville skyte Trump, og omtalte republikaneren som en «en rasist» som «må dø» ifølge en rapport fra det føderale politiet.

I en avtale med påtalemyndigheten, erklærte han seg i september skyldig i å være en ulovlig innvandrer i besittelse av våpen, som forsøkte hindre offentlige gjøremål.

- Du er ikke en hardbarket kriminell. Jeg tror ikke dette var et seriøst forsøk, sa dommer James Mahan til briten under rettssaken tirsdag.

Ifølge forsvarsadvokaten sliter han med psykiske lidelser og autisme. Han har allerede sittet lenge i varetekt, og vil sannsynligvis slippe fri innen fire måneder og deretter deporteres til Storbritannia.

(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!