- Brite drept i Kina etter trusler om å avsløre politikerkone

Den britiske forretningsmannen Neil Heywood ble forgiftet.

DØD: Den britiske forretningsmannen Neil Heywood skal ha blitt forgiftet etter at han truet med å avsløre kona til toppolitikeren Bo Xilai og planen hennes om å flytte penger til utlandet. Foto: REUTERS/China.org.cn/Handout/NTBScanpix
DØD: Den britiske forretningsmannen Neil Heywood skal ha blitt forgiftet etter at han truet med å avsløre kona til toppolitikeren Bo Xilai og planen hennes om å flytte penger til utlandet. Foto: REUTERS/China.org.cn/Handout/NTBScanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den britiske forretningsmannen Neil Heywood skal ha blitt forgiftet etter at han truet med å avsløre kona til toppolitikeren Bo Xilai og planen hennes om å flytte penger til utlandet.

Det hevder to kilder med kjennskap til etterforskningen overfor nyhetsbyrået Reuters.

Politisk oppstand Saken har skapt stor politisk oppstand i Kina. Blant annet har Bo Xilai, som var spådd en lysende karriere i kommunistpartiet, blitt sparket fra sine politiske verv.

Bos kone Gu Kailai er en fremgangsrik jurist som nå er mistenkt for drapet på Heywood.

Ifølge kildene som Reuters har snakket med, planla hun i fjor å overføre en stor pengesum til utlandet. Da Heywood krevde at hun skulle kutte beløpet, ble hun rasende, ifølge kildene.

Varetekt Hun skal ha beskyldt ham for å være grådig og klekket ut en drapsplan etter at han truet med å avsløre hennes økonomiske forhold.

Begge kildene har nær kontakt med politiet og har snakket med etterforskere i Chongqing, byen der Heywood ble drept i november i fjor og der Bo Xilai inntil nylig var en karismatisk leder for kommunistpartiet.

Gu sitter nå i varetekt, men til nå er det ikke kommet ut opplysninger om hva som eventuelt skulle være motivet for drapet hun er mistenkt for å stå bak.

(NTB)