Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Brite innrømmer overgrep mot iraker

En britisk soldat erklærte seg skyldig i overgrep mot en sivil iraker da den militære rettssaken mot ham startet i Tyskland tirsdag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En britisk soldat erklærte seg skyldig i overgrep mot en sivil iraker da den militære rettssaken mot ham startet i Tyskland tirsdag.

Soldaten er sammen med to andre tiltalt for overgrep mot sivile ved et matlager i Basra i Irak i mai 2003. Soldatene skulle hindre tyveri fra lageret, men er nå selv tiltalt.

Visekorporal Darren Larkin erklærte seg skyldig i legemsfornærmelse mot en ukjent iraker, men nektet seg skyldig i tiltalepunktet om skammelig og usømmelig oppførsel. De to andre nekter straffskyld på alle tiltalepunkter.

Bevisene i saken er for det meste fotografier tatt på stedet. De viser to irakiske menn som blir tvunget til å simulere sexhandlinger, mens andre bilder viser en iraker som er bundet til en gaffeltruck.

Rettssaken er ventet å vare tre-fire uker og er åpen for publikum.

(NTB)

SKUESPILL? Dette bildet ble offentliggjort av retten i dag. Bildet skal angivelig vise en soldat som simulerer spark mot en fange. Et annet bilde viser den samme fangen som ligger på bakken bundet i et nett. Foto: SCANPIX
SKUESPILL? Dette bildet ble offentliggjort av retten i dag. Bildet skal angivelig vise en soldat som simulerer spark mot en fange. Et annet bilde viser den samme fangen som ligger på bakken bundet i et nett. Foto: SCANPIX Vis mer
IKKE SKUESPILL:</B> Korporal Darrel Larkin står på en fange og bruker en stokk mot fanges hode. Korporal Daniel Kenyon fotograferer på høyre side.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media