Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Brite sjekkes mot Baneheia-drapene

Politiet i Kristiansand sjekker nå om 40-åringen - som i går ble arrestert for sexdrapet på Sarah Payne (8) i Sussex i England - er identisk med Baneheia-morderen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Sarah-drapet for to uker siden har sjokkert britene.

Kriminalsjef Arne Pedersen sier til Dagbladet at den norske politisambandsmannen i London alt i går var i kontakt med engelsk politi om Sarah-saken.

- I dag kommer det til å være direkte telefonisk kontakt med etterforskingsledelsen av den saken i England og en representant fra oss. Vi ønsker å få muntlig informasjon. Det er snakk om rutinemessig kontakt, slik som vi har gjort i en del liknende tilfeller, sier kriminalsjef Pedersen.

Har tegninger

Samtidig fortsetter etterforskingen i Norge på bred front. Drapsjegerne i Kristiansand sitter nå med to gode fantomtegninger av menn som er observert i Baneheia kvelden da Lena Sløgedal Paulsen (10) og Stine Sofie Sørstrønen (8) ble knivdrept og seksuelt misbrukt.

Etterforskerne vurderer om de skal be media offentliggjøre tegningene, for å få ytterligere hjelp fra publikum.

Politiet fikk laget fem såkalte fantomtegninger som var basert på vitneobservasjoner. Kriminalsjef Arne Pedersen sier til Dagbladet at det etter all sannsynlighet var samme mann på to av tegningene.

- En av mennene på tegningene er i tillegg identifisert. Dermed sitter vi igjen med tre tegninger. To er gode. Det er disse vi nå skal vurdere å offentliggjøre, sier Pedersen.

1450 avhør

Dobbeltdrapet i Kristiansand har for lengst passert Orderud-saken i omfang. Etterforskerne har brukt store ressurser på alibisjekk av flere hundre personer. Det er foretatt vel 1450 vitneavhør. Nesten 1600 tips er kommet inn.

De to småjentene ble knivdrept og seksuelt misbrukt fredag 19. mai i det populære turområdet Baneheia i Kristiansand.

Politiet har sjekket ut over 200 personer. Dette er menn som politiet har fått tips om, eller som er såkalte moduskandidater - personer politiet mener kan ha utført den bestialske handlingen på bakgrunn av tidligere straffbare handlinger.

Vel 140 personer oppholdt seg i Baneheia om kvelden 19. mai. Politiet har de siste ukene jobbet hardt for å identifisere alle disse.

Kriminalsjef Arne Pedersen bekrefter overfor Dagbladet at det har vært framgang i arbeidet.

- Vi hadde 11 uidentifiserte observasjoner. Nå er tallet redusert til åtte. Men det kan være snakk om samme person som er observert flere ganger, sier Pedersen.

DREPT: Sarah Payne (8) ble drept for to uker siden i Sussex i England.
DREPT: Stine Sofie Sørstrønen (8).
DREPT: Lena Sløgedal Paulsen (10).
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media