Brite smittet av ebola i Sierra Leone

1 427 mennesker har dødd av viruset siden februar.

 TØFF KAMP:  En britisk mann som bor i Sierra Leone, har testet positivt for det dødelige ebola-viruset, melder det britiske helsedepartementet. Dette bildet er tatt fra en isolasjons-camp i Monrovia i Liberia, hvor smitten har herjet som verst siden den blusset fram i begynnelsen av februar. Arkivfoto: Reuters / NTB Scanpix.
TØFF KAMP: En britisk mann som bor i Sierra Leone, har testet positivt for det dødelige ebola-viruset, melder det britiske helsedepartementet. Dette bildet er tatt fra en isolasjons-camp i Monrovia i Liberia, hvor smitten har herjet som verst siden den blusset fram i begynnelsen av februar. Arkivfoto: Reuters / NTB Scanpix.Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En britisk mann som bor i Sierra Leone, har testet positivt for det dødelige ebola-viruset, melder det britiske helsedepartementet.

1 427 mennesker har hittil dødd av viruset siden epidemien i Vest-Afrika startet i februar, de aller fleste i de tre vestafrikanske landene Guinea, Sierra Leone og Liberia. Enkelte tilfeller er også registrert i Nigeria.

Det er først og fremst avsidesliggende landlige områder i de tre landene som er rammet, men i den siste tiden har epidemien tatt mange liv i hovedstaden Monrovia.

Frykten for at den kunne spre seg til andre land vokste da en amerikansk statsborger som jobbet i Liberia, døde etter at han reiste til Nigeria.

En amerikansk lege og en sykepleier ble smittet av viruset i Liberia, men ble friske igjen etter å ha blitt fløyet til USA og fått en medisin som ennå er på prøvestadiet.

Derimot døde en spansk prest som ble smittet, enda han fikk den samme medisinen etter at han ble overført til et sykehus i Madrid.

(NTB)