Brite tok med seg barnet og reiste til Syria. Så sluttet hun seg til IS

Dømt til seks års fengsel i England.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

26-åringen er den første britiske kvinnen som dømmes for lignende forhold.

Hun ble funnet skyldig av en domstol i Birmingham for å ha vært medlem av IS og for oppfordring til terror i en Twitter-melding før hun reiste fra Storbritannia.

- Du visste godt at fremtiden du utsatte din sønn for, sannsynligvis hadde vært indoktrinering og deretter et liv som terrorkriger, sa dommer Melbourne Inman under rettssaken mandag.

Ifølge dommen fortalte 26-åringen høsten 2014 familien at hun skulle til Tyrkia på badeferie. I stedet krysset hun grensen til Syria og dro til Raqqa, som regnes som IS' hovedkvarter.

- Jeg dro for å bygge oss alle et hus i himmelen, Allah lovte oss paradis hvis vi ofrer vårt jordlige liv, skrev hun i en tekstmelding til en slektning.

I Raqqa bodde hun i et stort hus med andre kvinner og poserte med sønnen sin i en selfie hvor hun hadde på seg en svart balaklava påført IS-symbol. På andre bilder poserer hun med et AK-47-gevær og en håndpistol.

Kvinnen fortalte under rettssaken at hun synes livet under IS ble for tøft. I januar i fjor tok hun med seg sønnen og forlot Syria, før hun meldte seg for myndighetene i Tyrkia.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram