GREI GEVINST: En uidentifisert brite vant 1,44 milliarder kroner etter gårsdagens trekning av det europeiske lotteriet Euromillions. Illustrasjonsfoto:
AFP PHOTO FRANCOIS GUILLOT/SCANPIX
GREI GEVINST: En uidentifisert brite vant 1,44 milliarder kroner etter gårsdagens trekning av det europeiske lotteriet Euromillions. Illustrasjonsfoto: AFP PHOTO FRANCOIS GUILLOT/SCANPIXVis mer

Brite vant 1,44 milliarder kroner i lotto

Høyeste lottogevinst noensinne utbetalt i Europa.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): En britisk spiller var alene om å ha vinnertallene etter trekningen av det internasjonale lotteriet Euromillions i går kveld, og kan innkassere rundt 1,44 milliarder kroner (185 mill. euro).

Dersom vinneren, som ikke er identifisert, spilte alene og ikke som del av et tippelag, suser vedkommende opp til 418. plass på listen over de rikeste i Storbritannia - en håndfull millioner pund bak ekteparet David og Victoria Beckham, ifølge telegraph.co.uk.

Vinneren har så langt ikke stått fram for å kreve gevinsten, sier lottooperatøren Camelot ifølge nyhetsbyrået PA.

Med denne summen kan vinneren(e) kjøpe fotballspillerene Kaká og Cristiano Ronaldo (solgt til Real Madrid for hhv. 580 og 824 millioner kroner i 2009) og fortsatt sitte igjen med penger til salt på maten.

Sjansen for å tippe alle vinnertallene riktig - i dette tilfellet 17, 19, 38, 42, 45 og «lykkestjernene» 9 og 10 - er rundt én til 116 millioner.

Om vinneren velger å sylte ned pengene i banken, utgjør renteinntektene over 80 000 kroner per dag med dagens satser, ifølge telegraph.co.uk.

Om vedkommende i stedet ønsker å ta ut hele summen i sedler á 50 pund, kan det stables til en høyde på 365 meter. Dette er nesten fire ganger høyere enn Big Ben-klokken i London.

- Dette er utrolig nytt. Vi er fra oss av glede over at en britisk lottospiller har kuppet hele jackpotten. Vi har sjampanjen på is, og ser fram til å ønske vinneren(e) velkommen til den nasjonale lottomillionærklubben, sier en talskvinne for lotterioperatøren Camelot til The Telegraph. 

I tillegg til storgevinsten, vant elleve andre spillere 2,14 millioner pund (cirka 19 millioner kroner) hver i gårsdagens trekning.