Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Brite ville smugle rakett inn i USA

En britisk statsborger er arrestert i delstaten New Jersey, etter at han forsøkte å smugle en luftvernrakett inn i USA.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mannen ble pågrepet etter en internasjonal politioperasjon, melder amerikanske medier.

Mannen skal ha forsøkt å selge den russiskproduserte raketten til terrorister i USA, het det i meldingene sent tirsdag kveld norsk tid. Verken det føderale amerikanske politiet FBI eller justisdepartementet i Washington ville kommentere arrestasjonen.

Så vel britisk som russisk politi skal ha deltatt i operasjonen som førte til at mannen ble pågrepet, meldte fjernsynskanalen ABC. Mannen skal ha trodd at de angivelige terroristene som skulle kjøpe raketten, ville bruke den til å skyte ned et passasjerfly.

Ifølge BBC skal den arresterte briten være av indisk opprinnelse. Den britiske rikskringkastingen beskriver ham som en våpenhandler, som ville selge den russiskbygde Igla-raketten til det han trodde var en muslimsk ekstremist.

Den angivelige kunden var i virkeligheten en FBI-agent. I en telefonsamtale med våpenhandleren som han tok opp på bånd, sa denne agenten at han skulle bruke raketten til å skyte ned et stort passasjerfly, skrev BBC på sine nettsider tirsdag kveld.

(NTB-Reuters-DPA)

LUFTVERNSRAKETT:En rakett av denne typen ble forsøkt smuglet inn i USA.