Briten som fikk «verdens verste supergonore» er kurert: - Han var veldig heldig

Nå har to nye tilfeller av den lumske sykdommen blitt oppdaget.

MOTSTANDSDYKTIG: Bakterien Neisseria gonorrhoeae, som forårsaker gonoré, og som blir stadig mer motstandsdyktig mot medisiner. Illustrasjon: Kateryna Kon / Shutterstock / NTB scanpix
MOTSTANDSDYKTIG: Bakterien Neisseria gonorrhoeae, som forårsaker gonoré, og som blir stadig mer motstandsdyktig mot medisiner. Illustrasjon: Kateryna Kon / Shutterstock / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): En mann fra England ble tidligere i år diagnostisert med det som ble beskrevet som «verdens verste supergonoré», et utbrudd av kjønnssykdommen som ikke reagerer på den vanlige behandlingen med antibiotika.

Dette var første gang «supergonoreen» ble påvist i landet. Ifølge en rapport fra Public Health England, det engelske helsedirektoratet, var det også første gang på verdensbasis at en bakteriestamme viser så høy resistens mot begge de to medikamentene som vanligvis brukes i behandling av gonore.

Vellykket behandling

Den britiske mannen skal ha pådratt seg sykdommen på en reise i Sørøst-Asia, etter seksuelt samkvem med en lokal kvinne.

Legene bestemte seg for å prøve et siste antibiotikum på mannen, ertapenem, og det virket.

- Vi er glade for å kunne si at tilfellet med den multiresistente gonoreen har blitt behandlet, sier lege Gwenda Hughes ved Public Health England til BBC.

Helsedirektoratet har også gjennomført en grundig undersøkelse for å se etter flere tilfeller av «supergonoreen», men de har så langt ikke funnet noe spor av det andre steder i Storbritannia. Heller ikke mannens britiske partner er smittet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer