Britene betaler erstatning for drepte i Irak

Beklager at de brøt seg inn i fengselet i Basra.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Britiske soldater brukte blant annet tanks for å befri to kolleger som var fengslet i den britiskkontrollerte byen Basra, sør i Irak, 19. september.

De to var fengslet av det irakiske politiet, og befrielsen skapte kaos i den skjøre freden i byen. Flere opptøyer brøt ut da lokalbefolkningen protesterte mot den britiske oppførselen. Flere irakere skal ha blitt drept i opptøyene.

Nå er den britiske regjeringen villig til å betale kompensasjon til irakere som har et «gyldig» krav, skriver BBC.

- Vi beklager skadene på begge sider, og de materielle ødeleggelsene på offentlige bygninger. Den britiske regjeringen er forberedt på å betale erstatning for disse skadene på etter gjeldende regler, heter det i regjeringserklæringen.

De lokale irakiske myndighetene i Basra har krevd både kompensasjon og en offentlig beklagelse før de gjenopptar samarbeidet med den britiske styrken som kontrollerer byen.

RASERTE FENGSELET:</B> De britiske troppene ødela alt i deres vei da de skulle befri to kolleger fra et lokalt fengsel i Basra. Samtidig stakk 150 irakiske fanger av.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer