Britene får nye sexlover

Voldtektsmistenkte får det verre, homser får det lettere.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Den britiske regjeringen presenterte i går forslag til den mest omfattende reform i straffebestemmelsene for seksuelle forhold på 50 år. Paragrafer som diskriminerer homoseksuelle skal bort etter å ha overlevd siden victoriatida.

Men de mest kontroversielle forslagene dreier seg om uønsket samleie, såklate date rapes. Her endres lovens oppfattelse av når en kvinne har godtatt sex dramatisk.

Bevisbyrde

I dag blir en mann frikjent hvis han overbeviser retten om at han selv trodde kvinnen ønsket sex, selv om hun selv hevder å ha protestert.

Regjeringen mener lovbestemmelsen har bidratt til at antallet domfellelser har falt fra en av fire anmeldelser i 1985 til en av 11 i dag.

Det nye lovforslaget introduserer et nytt prinsipp: Hvis aktor påviser at det var rimelig grunn til usikkerhet om samtykke og tiltalte ikke gjorde det man kan kreve for å bli sikker, er han skyldig i voldtekt.

Hvis offeret sov eller var bevisstløs på grunn av rusmidler, tas manglende samtykke for gitt.

For første gang i britisk rettshistorie blir bestemmelsene om seksualovergrep nøytrale, slik at det homofile ikke lenger kan dømmes for handlinger som er lovlige mellom heteroseksuelle.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer