Britene frykter to millioner fugleinfluensa-døde

Et alvorlig utbrudd av fugleinfluensa kan koste opptil to millioner menneskeliv i Storbritannia. Sykdommen er en alvorligere trussel mot britenes sikkerhet enn noen terrorgruppe, sa fagfolk søndag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Og fugleinfluensaen er ikke bare uunngåelig, den kan ventes til øyriket når som helst, sa professor Hugh Pennington til London-avisen Independent on Sunday. Han anklaget den britiske regjeringen for å ta altfor lett på faren for en slik pandemi.

- Hvis viruset først får feste i befolkningen, vil det bli umulig å stanse. Og det kommer til å være her før vi får sukk for oss, tilføyde Pennington, som er en framtredende mikrobiolog og tidligere foreleser om bakteriologi ved universitetet i Aberdeen i Skottland.

Stor-Londons borgermester Ken Livingstone framholdt søndag at sykdommen er en langt verre trussel mot alminnelige briters liv og sikkerhet enn terrorister.

- Risikoen for å dø av fugleinfluensa er mye større enn faren for at vi skal bli sprengt i lufta, framholdt han.

I et intervju med den britiske rikskringkastingen BBC sa Livingstone seg helt enig med Storbritannias tidligere helseminister Edwina Currie i at fugleinfluensaen kan bli en katastrofe av ubegripelig omfang. Sykdommen har til nå ikke spredt seg ut over det sørøstlige Asia.

(NTB)