Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Britene gir etter

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
  • Meldingen fra det britiske miljøverndepartementet om at de radioaktive utslippene fra Sellafield-reaktoren vil bli stanset, er en av de gledeligste nyhetene for norsk miljø på lenge. Den ene miljøvernministeren etter den andre har øvd press overfor de britiske myndighetene uten at det har gitt resultater. Når statsråd Børge Brende nå har fått en positiv erklæring fra sin nye britiske motpart, er det derfor også en stor fjær i hatten for Brende personlig. Han har vært utrettelig i sitt press overfor britene.
  • Det er også grunn til å minne om miljøstiftelsen Bellonas bidrag til den midlertidige stansen i utslippene. Bellona har anbefalt den løsningen for lagring av det radioaktive stoffet technetium som de politiske myndighetene i Storbritannia nå ønsker å teste ut. Det ser altså ut til at de britiske miljømyndighetene har akseptert de norske synspunktene fullt og helt. Det er virkelig et langt skritt framover i en sak som har vært fastlåst i mer enn ti år.