Britene godkjenner ikke salget av Hydro Seafood

Det britiske handels- og industridepartementet (DTI) godkjenner ikke salget av Hydro Seafoods britiske virksomhet, Hydro Seafood GSP Ltd, til det nederlandske selskapet Nutreco.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Bakgrunnen for avgjørelsen skal ifølge DTI være konkurransemessige forhold, heter det i en pressemelding fra Hydro fredag.

- Ved salget av denne siste delen av Hydro Seafoods ville selskapet blitt for enerådende i markedet, sier informasjonssjef Kristin Brobakke i Hydro Seafoods til NTB.

I henhold til tidligere inngåtte avtale med selskapet Nutreco, vil eierne nå starte en prosess med å selge Seafood GSP Ltd til en tredjepart.

- Dette vil ikke påvirke det totale økonomiske vederlaget for Norsk Hydro i forbindelse med salget av Hydro Seafood. I Hydros regnskaper vil denne del av transaksjonen bli bokført når endelig salg faktisk er gjennomført, sier Brobakke.

De øvrige deler av salget av Hydro Seafood, 80 prosent av selskapet, er allerede gjennomført og forventes å gi en bokført gevinst før skatt på omlag 1,8 milliarder kroner i regnskapet for 4. kvartal 2000.

(NTB)