Britene googler «få irsk pass» og «flytte til Gibraltar»

Brexit får misfornøyde briter til å se ut av landet. 

GIBRALTAR ER POPULÆRT: I natt ble det plutselig ble det populært blant briter å google «flytte til Gibraltar». Antallet søk med disse søkeordene økte med 690 prosent. Foto: Skjermdump/Google trends
GIBRALTAR ER POPULÆRT: I natt ble det plutselig ble det populært blant briter å google «flytte til Gibraltar». Antallet søk med disse søkeordene økte med 690 prosent. Foto: Skjermdump/Google trends Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Etter det ble kjent at Storbritannia går ut av EU har britene som er misfornøyd med Brexit, ifølge Google Trends, startet å søke etter andre måter å være medlem av EU på.

Det offisielle resultatet er at 51,9 prosent av velgerne stemte ja til britisk utmelding av EU. 48,1 prosent ville at Storbritannia skal bli i unionen.

Nå kan det kan se ut som noen av 48,1 prosentene som ønsket at Storbritannia skulle forbli i den europeiske unionen, kikker seg om etter andre steder å være, om en skal basere seg på Google-søk.

Britenes googling etter «få irsk pass» har regelrett skutt i været etter Brexit. Og i London var det i går kveld etter at valglokalene stengte 680 prosent økning i søk med søkeordene «flytte til Gibraltar».

Gibraltar er siden 1713 et britisk oversjøisk område og ble i 1830 en britisk kronkoloni. Hele 96 prosent av de 30.000 innbyggerne på det 6,8 kvadratkilometer store britiske territoriet stemte for å bli værende i EU. Regjeringssjefen i Gibraltar har tidligere advart mot at en britisk utmelding fra EU ville kunne føre til nye spanske krav om at den lille enklaven bør tilbakeføres til Spania.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer