Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Britene håper på bredere Libya-koalisjon

Storbritannia håper å få flere land med i militærkoalisjonen som håndhever FN-resolusjonene om Libya.

FLAGGER: En mann vifter et fransk flagg over en utbrent tanks som tilhørte regimets styrker i Libya. Foto: Suhaib Salem/REUTERS
FLAGGER: En mann vifter et fransk flagg over en utbrent tanks som tilhørte regimets styrker i Libya. Foto: Suhaib Salem/REUTERS Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tirsdag samles ledere fra flere land, blant dem utenriksminister Jonas Gahr Støre til møte i London for å diskutere den videre strategien overfor Libya.

- Statsministeren har hatt en videokonferanse med president Barack Obama, president Nicolas Sarkozy og forbundskansler Angela Merkel for å drøfte Midtøsten, opplyser en talsmann for David Cameron.

Under samtalen tok Cameron til orde for å «styrke og utvide koalisjonen» av land som deltar i Libya-operasjonen, sier talsmannen.

Over 35 land vil være representert under Libya-konferansen i London, der de blant annet skal diskutere humanitær bistand og ulike måter å støtte opp om demokratiseringsprosessen i landet på.

FN-resolusjonene om Libya gir ikke noe mandat for regimeskifte i landet, og flere lands ledere har understreket at våpenstøtte til opprørerne vil være et brudd på FNs våpenblokade av landet.

Cameron og Sarkozy oppfordret mandag Libyas leder Muammar Kadhafi til å gå av og overlate til opprørernes såkalte nasjonalråd å lede landet.

President Obama har også bedt den libyske lederen gå av, men sier at USA bare i begrenset grad akter å involvere seg i Libya.

- Vårt engasjement der kommer til å bli begrenset både i tid og omfang, sa Obama mandag.

(NTB)

I DIALOG: - Statsministeren har hatt en videokonferanse med president Barack Obama, president Nicolas Sarkozy og forbundskansler Angela Merkel for å drøfte Midtøsten, opplyser en talsmann for David Cameron. Foto: PHILIPPE WOJAZER/AFP
I DIALOG: - Statsministeren har hatt en videokonferanse med president Barack Obama, president Nicolas Sarkozy og forbundskansler Angela Merkel for å drøfte Midtøsten, opplyser en talsmann for David Cameron. Foto: PHILIPPE WOJAZER/AFP Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media