Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Britene kan starte tilbaketrekning alt neste år

Statsminister David Cameron åpner for at tilbaketrekningen kan starte alt neste år.

TILBAKETREKK: Storbritannias statsminister David Cameron åpner for at tilbaketrekningen fra Afghanistan kan starte alt neste år. Foto: REUTERS/Andrew Winning
TILBAKETREKK: Storbritannias statsminister David Cameron åpner for at tilbaketrekningen fra Afghanistan kan starte alt neste år. Foto: REUTERS/Andrew Winning Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Statsminister David Cameron besøker britiske styrker i Afghanistan og åpner for at tilbaketrekningen kan starte alt neste år.

Britene har i dag om lag 9.500 soldater i den urolige Helmand-provinsen sør i Afghanistan, noe som koster britiske skattebetalere over 47 milliarder kroner årlig.

Økende motstand Krigsmotstanden er økende i Storbritannia, og det samme er USAs misnøye med de britiske soldatenes manglende framgang i kampen mot Taliban, viser nylig offentliggjorte dokumenter fra amerikanske diplomater i landet.

I går kom statsminister David Cameron på uanmeldt besøk til Camp Bastion utenfor provinshovedstaden Lashkar Gah i Helmand, den største militærbasen britene har hatt i utlandet siden andre verdenskrig.

Cameron åpnet under besøket for å starte tilbaketrekkingen fra Afghanistan alt neste år, selv om han tidligere har antydet 2015 som sluttdato for de britiske soldatene i landet.

- Forstatt godt forhold med USA Den britiske statsministeren avfeier samtidig kritikken som er reist mot soldatenes manglende suksess mot Taliban, og han understreker samtidig at forholdet mellom Storbritannia og USA fortsatt er godt.

- Forholdet er utrolig sterkt. Selvsagt har WikiLeaks forårsaket mange pinlige spørsmål, men når alt kommer til alt så tror jeg ikke at det vil endre noe grunnleggende mellom Storbritannia og USA, sier Cameron.

346 britiske soldater er drept i Afghanistan siden 2001, nesten en tredel av dem i år.

Over 670 utenlandske soldater er drept i Afghanistan hittil i år, noe som gjør 2010 til det blodigste året for den NATO-ledede ISAF-styrken siden invasjonen for ni år siden.

NTB

 

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!