Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Britene kritisk til Charles

LONDON (Dagbladet): I et fjernsynsshow tirsdag, hvor tusenvis av briter deltar, vil prins Charles bli sterkt kritisert.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tidligere gissel i Libanon, Terry Waite, advarer prinsen mot å gifte seg med sin elskerinne Camilla Parker Bowles. Det kan «føre monarkiet til bristepunktet», sier han.

TV-programmet, som sendes på det kommersielle ITV-nettet, har utført en landsomfattende meningsmåling. Der uttaler britene seg om hvem som har skadd kongehuset mest, om dronningen og prins Philip har vært gode foreldre, og om det vil være noe monarki om 25, 50 eller 100 år.

Over 2000 har deltatt i meningsmålingen som ifølge TV-kilder «vil sette et stort spørsmålstegn ved selve monarkiet». Få detaljer har lekket ut, men det er ventet at millioner av briter vil sitte foran TV-skjermene og studere resultatene.

I tillegg til meningsmålingen skal seerne kunne ringe inn og stemme på telefon over visse spørsmål. Programmet sendes tirsdag kveld fra National Exhibition Centre i Birmingham med 3000 i salen og millioner foran TV-apparatene.