Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Britene mener religion gjør mer skade enn godt

- Fører til splittelse.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Et stort flertall av britene mener at religion gjør mer skade enn godt, viser en meningsmåling gjort for avisa The Guardian.

82 prosent av 1.006 briter som ble spurt, betrakter religion som en årsak til splittelse og spenning mellom folk. Bare 16 prosent er uenig.

Målingen viser også at 63 prosent av britene ikke oppfatter seg som troende, mens bare 33 prosent sier de tror på en Gud. Eldre og kvinner er mer troende enn menn: 37 prosent av kvinnene mot 29 prosent av mennene.

Den skeptiske holdningen til religion kommer på et tidspunkt da den britiske modellen for et multikulturelt og multireligiøst samfunn er i fokus etter terrorangrepene de siste årene.

Det var enkelte lyspunkter i målingen for kristne ledere som er bekymret over at den sanne betydningen av jul er i ferd med å fortrenges av kommersialisme og overforbruk. 54 prosent av de kristne som er spurt, sier at de vil delta i gudstjenestene i jula.

(NTB)

SPLITTER: En britisk undersøkelse viser at et stort flertall mener religion fører til spenning mellom folk. Illustrasjonsfoto: SCANPIX
SPLITTER: En britisk undersøkelse viser at et stort flertall mener religion fører til spenning mellom folk. Illustrasjonsfoto: SCANPIX Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!