Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Britene misliker Russland mest

Elsker Australia og liker Norge stadig mer.

KJØLIG: Britenes statsminister David Cameron og Russlands president Vladimir Putin gjenspeiler kanskje folkefølelsen i dette bildet fra G20-møtet i Australia i fjor. Foto: REUTERS/David Gray/NTB Scanpix
KJØLIG: Britenes statsminister David Cameron og Russlands president Vladimir Putin gjenspeiler kanskje folkefølelsen i dette bildet fra G20-møtet i Australia i fjor. Foto: REUTERS/David Gray/NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Britene har minst til overs for Russland, Nord-Korea og Israel, mens de liker Australia og Canada best. Norge havner også høyt på lista over land britene liker, viser en ny meningsmåling.

Hele 56 prosent av de spurte i en måling YouGov har gjort for The Chatham House, sier at de har særlig lite til overs for Russland. I 2012 var andelen 26 prosent.

47 prosent sier det samme om Nord-Korea, mot 40 prosent in 2012.

Israel havner på tredjeplass på lista over minst likte land. 35 prosent sier at de har lite til overs for Israel, mot 17 prosent i 2012.

Britenes syn på Iran har derimot bedret seg betraktelig siden 2012. Da så 45 prosent med lite blide øyne på Iran, mens andelen i dag er 33 prosent.

47 prosent av britene har særlig mye til overs for Australia, en økning på 3 prosentpoeng fra tre år tilbake.

44 prosent sier det samme om Canada, mens 33 prosent ser med særlig blide øyne på USA og Nederland.

Sverige, Norge og Irland havner på de neste plassene på lista over best likte land, med henholdsvis 28, 26 og 24 prosent.

For Norges del markerer det en klar framgang, siden 20 prosent av britene mente det samme i 2012.
(NTB)