Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Britene rasende etter at mannen som slo Andrew (40) ihjel bare fikk fire års fengsel

- Dommen er en vits, sier moren.

BLE LIGGENDE: Her ligger Andew Young (40) på gata etter at Lewis Gill (20) slo ham. Foto: Politiet
BLE LIGGENDE: Her ligger Andew Young (40) på gata etter at Lewis Gill (20) slo ham. Foto: Politiet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Lewis Gill (20) risikerte livstid i fengsel for drapet på Andrew Young (40), etter at han slo 40-åringen uprovosert i hodet på åpen gate i Charminster i West Dorset i England.

Men Gill ble bare dømt til fire års fengsel. Det har skapt store reaksjoner i Storbritannia.

- Dommen er en vits Blant annet kaller moren Pamela Young (71) dommen for en vits, skriver Daily Mirror.

- Jeg så overvåkningsfilmen i retten, og du kan se at Andrew ikke gjorde Lewis Gill noe vondt. Dommen er en vits, sier hun.

Sønnen hadde Aspergers syndrom, og blir beskrevet som vennlig og snill av venner. 40-åringen kunne en rekke språk, inkludert arabisk, men hadde begrensede sosiale ferdigheter på grunn av tilstanden.

Drosjesjåføren Simon Scott som hadde kjent Andrew i seks år forteller til avisa at han ofte havnet i prat med fremmede.

Gikk videre 40-åringen hadde henvendt seg til en venn av Gill som syklet på fortauet, og sagt at det kunne være en farlig aktivitet.

- På grunn av Aspergers syndrom var han veldig nøye og han likte ikke å se noen sykle på fortauet fordi det var farlig, sier moren.

I videoen ser man syklisten gå videre sammen med en kvinne, mens Gill slår Young i hodet. Deretter rusler de tre videre. Ifølge britiske medier grep kom andre forbipasserende Young til unnsetning, men 40-åringen døde likevel av skadene.

Gill hevdet i retten at han følte seg truet av Young og var redd for at han skulle ta opp kniv eller en pistol fra jakkelomma. Han påsto også at Young skal ha kommet med en rasistisk kommentar.

Angrer på handlingen Dommer Keith Cutler tror ikke på at Gill følte seg truet av Young.

- Du er en kraftig bygd ung mann. Du må ha visst at slaget kunne føre til betydelig skade, og dessverre gjorde det det.

Mannen forsvarer sier at Gill angrer på det han gjorde, melder Daily Telegraph.

- Han ønsker at han kunne ha skrudd tilbake klokka og ikke reagere på den måten, sier han.

Store reaksjoner Saken har skapt store reaksjoner i Storbritannia. Flere på sosiale medier reagerer blant annet på at gjerningsmannen og vennene går fra stedet etter hendelsen.

SINNE: Daily Mail slår opp saken på sin førsteside i dag. Foto: Faksimile
SINNE: Daily Mail slår opp saken på sin førsteside i dag. Foto: Faksimile Vis mer

Mange reagerer også på dommens varighet, spesielt ettersom at flere eksperter sier at Gill kan være ute av fengsel innen to år dersom han oppfører seg fint innenfor murene.

- Det er en vanvittig kort dom. Om to år vil han være ute og gå i gatene etter at han har tatt noens liv. Han har angrepet noen uprovosert, og bør bør bli straffet skikkelig. Folk må innse at hvis du slår noen på den måten og de faller bakover, kan de dø, sier parlamentarikeren David Davies til Daily Mail.

Tabloidene Daily Mirror og Daily Mail slår opp saken som hovedoppslag i dagens aviser. Daily Mirror skriver i lederen at de ønsker seg en lengre dom.

- Fire år i fengsel for å ta et liv er ikke rettferdighet når drapsmannen trolig er tilbake på gatene før han har sonet så lenge. Lovlydige briter vil dele morens sinne overfor vitsen av en straff, som kjeltringen Lewis Gill får for å ha drept sønnen Andrew med et eneste kaldblodig slag, skriver avisa.

- Gills advokat sier at om drapsmannen kunne skru tilbake klokka, så skulle han handlet anerledes. Vi ønsker også at vi kunne ha skrudd tilbake den klokka for å få en lengre dom.

REAGERER PÅ KORT VARIGHET: Daily Mirror slår opp den oppsiktsvekkende saken, og skriver i en lederartikkel at straffen skulle vært hardere. Foto: Faksimile
REAGERER PÅ KORT VARIGHET: Daily Mirror slår opp den oppsiktsvekkende saken, og skriver i en lederartikkel at straffen skulle vært hardere. Foto: Faksimile Vis mer
Hele Norges coronakart