Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Britene ruster seg for «manic monday»: Forventer netthandling for 7,2 milliarder

- Næringslivet antar at folk går amok på julehandel mandag.

FORVENTER HEKTISK NETTHANDEL:  Et Amazon-lager i Peterborough avbildet under fjorårets Cyber Monday. I år er det forventet mer ville tilstander førstkommende mandag enn noen gang før. FOTO: AFP PHOTO/ANDREW YATES
FORVENTER HEKTISK NETTHANDEL: Et Amazon-lager i Peterborough avbildet under fjorårets Cyber Monday. I år er det forventet mer ville tilstander førstkommende mandag enn noen gang før. FOTO: AFP PHOTO/ANDREW YATES Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Førstkommende fredag er det «Black Friday» - den første fredagen etter Thanksgiving Day, og som ofte forbindes med innledningen til den hektiske julehandelen.

Selv om Thanksgivings Day, som er nå på torsdag, er noe man forbinder med USA er Black Friday-begrepet noe man i høyeste grad også benytter i Storbritannia.

Forventer rekord-trippel Biritene er glad i å shoppe, og familier i Storbritannia bruker mer penger på netthandel per innbygger noe annet land i verden, inkludert USA, skriver den britiske avisa Daily Mail.

De melder på sine nettsider at Internettforhandlere nå spår at Black Friday, altså nå på fredag, ikke bare vil bli en rekorddag i 2014. I år vil den rett og slett være den første av tre rekorddager.

Det blir «all time high», skriver avisa. Næringslivet forventer at britene vil åpne lommebøkene sine på internett for hele 555.5 millioner pund - over 385 000 i minuttet.

555,5 millioner pund er omregnet til norske kroner over 5,9 milliarder.

«Manic Monday» Men som sagt, det var bare begynnelsen. For tre dager senere døpes den såkalte «Cyber Monday» om til «Manic Monday». De allerede kolossale tallene vil da bli utkonkurrert med en total anslått netthandel på 676,5 millioner pund - omtrent 7,2 milliarder norske kroner.

Tallene er basert på kjøpevaner i tidligere år og kommer fra IMRG, som er bransjeorganisasjon for nettbutikker, og Experian som har ekrspertise på kreditt og utgifter. 


Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling