MENINGSMÅLING:  Bare tre land er mindre likt enn EU på lista over hvilke land og institusjoner briter like best. 

Foto:  Kirsten Buzzi/Dagbladet.
MENINGSMÅLING: Bare tre land er mindre likt enn EU på lista over hvilke land og institusjoner briter like best. Foto: Kirsten Buzzi/Dagbladet.Vis mer

Britene ser mer positivt på Russland enn på EU

Britene ser mer positivt på Russland enn på EU, viser en fersk meningsmåling.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

41 prosent mener Storbritannia bør bli værende i EU, men nøyaktig like mange mener landet bør forlate unionen, viser målingen som er gjengitt i The Sun on Sunday.

Når britene skal rangere hvilke land og institusjoner de liker best, havner EU på fjerde siste plass av de 27 på lista. Bare Saudi-Arabia, Iran og Nord-Korea er mindre likt.

På femte siste plass ligger Israel, mens Russland ligger på sjuende siste plass. Canada topper lista og er best likt av alle i Storbritannia, viser målingen.

Bare 20 prosent av de 20.000 som deltok i meningsmålingen, tror statsminister David Cameron vil være i stand til å oppfylle løftet om å forhandle fram en bedre avtale med EU.

Cameron har lovet å forhandle fram en ny og bedre tilslutningsavtale, og han har også lovet å holde en folkeavstemning om britisk EU-medlemskap i 2017, vel å merke dersom han blir gjenvalgt neste år.

48 prosent ville ha stemt for å forlate EU dersom det hadde vært folkeavstemning nå, viser en meningsmåling utført for avisen Mail on Sunday. 39 prosent sier at de vil stemme for å bli værende i unionen, mens 13 prosent er usikre på hva de ville ha stemt.

(NTB)