Britene sliter så fælt med å huske hvordan de skal stille klokka at flertallet krever en fridag mandag

Vil gjøre førstkommende mandag om en til en rød dag, ifølge meningsmåling.

Natt til søndag stiller vi klokka én time fram for å komme våren og sommeren i møte. Det samme gjør de i Storbritannia, men der er de kanskje enda mer forvirra enn vi her på bjerget er. Derfor ønsker flertallet av briter seg en offentlig fridag mandagen etter hver gang man stiller klokka, ifølge en ny undersøkelse.
Natt til søndag stiller vi klokka én time fram for å komme våren og sommeren i møte. Det samme gjør de i Storbritannia, men der er de kanskje enda mer forvirra enn vi her på bjerget er. Derfor ønsker flertallet av briter seg en offentlig fridag mandagen etter hver gang man stiller klokka, ifølge en ny undersøkelse. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): To ganger i året stiller nesten hele verden klokka enten fram eller tilbake for å tilpasse oss årstidene.

Natt til søndag skjer det igjen, og nå stiller vi klokka fram for å komme våren og sommeren i møte. Det samme gjør de i Storbritannia, men der er de kanskje enda mer forvirra enn vi her på bjerget er.

For ifølge en ny meningsmåling omtalt av den britiske avisa The Independent, er flertallet av briter så forvirret over om klokka skal fram eller tilbake at de gjerne vil helgardere seg.

Måten å gjøre det på er å gjøre førstkommende mandag om til en offentlig fridag.

Undersøkelsen er gjennomført av det internasjonale selskapet Casper, som selger madrasser på nettet og viser ifølge The Independent at hele 60 prosent er briter er for forslaget.

For hvis en aften i hyggelig lag lørdag gjør deg litt døgnvill, hjelper det ikke at klokka stilles fram. Da mister man altså én time søvn.

Fem prosent hevder i undersøkelsen at de mister så mye som fire timer søvn natt til mandag på grunn av endringer, skriver den britiske avisa.

Nesten halvparten av de spurte, 48 prosent, forteller at deres interne klokke blir noe forvirret over den plutselige endringer.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer