Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Britene snakker ikke lenger om «krigen mot terror»

Det britiske utenriksdepartementet vil ikke lenger høre snakk om «krigen mot terror» og mener formuleringen bare er egnet til å provosere muslimer.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det britiske utenriksdepartementet vil ikke lenger høre snakk om «krigen mot terror» og mener formuleringen bare er egnet til å provosere muslimer.

Britiske statsråder og diplomater er derfor bedt om å unngå formuleringen som først ble tatt i bruk av president George W. Bush, skriver The Observer.

- Strategisk vendepunkt

Beslutningen markerer et strategisk vendepunkt og understreker den økende uenigheten mellom statsminister Tony Blair og Bush i synet på Midtøsten, skriver avisen.

- Det var på høy tid. Militær terminologi virker mot sin hensikt og bidrar bare til å isolere samfunn. Dette er et svært positivt trekk, sier terroreksperten Garry Hindle ved Royal United Services Institute i London.

Mens Bush snakker om «krigen mot terror» både titt og ofte, og har sammenlignet denne krigen med «den kalde krigen», har Blair og utenriksminister Margaret Beckett unngått formuleringen siden juni.

- Ingen planer for Bush

En talskvinne for det amerikanske utenriksdepartementet sier at det ikke foreligger noen planer om å endre språkbruken i Det hvite hus.

UENIGE OM SPRÅKBRUKEN:  Utdatert uttrykk, mener Blair. Foto: Scanpix
UENIGE OM SPRÅKBRUKEN: Utdatert uttrykk, mener Blair. Foto: Scanpix Vis mer

- Dette er presidentens formulering og den er god nok for oss, sier hun.

(©NTB)

Hele Norges coronakart