Britene tok kaka da de mintes hvordan de brant ned Det hvite hus

Unnskyldningen kom kjapt.

IKKE SÅ SØTT: I går var det 200 år sidene britiske soldater brente ned Det hvite hus i Washington. Det ble markert med denne kaka i britenes ambassade i Washington.Foto fra ambassadens twitter-side.
IKKE SÅ SØTT: I går var det 200 år sidene britiske soldater brente ned Det hvite hus i Washington. Det ble markert med denne kaka i britenes ambassade i Washington.Foto fra ambassadens twitter-side. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Det er ikke den mest kjente invasjonen i verdenshistorien, men den 24. august 1814 brant faktisk britiske styrker ned Det hvite hus i USAs hovedstad Washington.

Nedbrenningen skjedde i forbindelse med den to år lange 1812-krigen, der Storbritannia sammen med indianske allierte og sine nordamerikanske kolonier slåss mot den relativt ferske nasjonen USA, som et kvart århundre før hadde løsrevet seg fra det britiske imperium.

Det gjør Storbritannia til det eneste landet i verden som har greid å innta USAs hovedstad militært.

Og det syntes tydeligvis noen britiske diplomater var grunn til å markere 200 år etterpå.  Søndag ble det lagt ut en tweet fra den britiske ambassaden i Washington DC med et bilder av en bløtkake formet som Det hvite hus, omkranset av stjerneskudd.

«Til minne om 200-årsjubileet for nedbrenningen av det hvite hus. Bare stjerneskudd denne gangen!» skrev ambassaden på Twitter.

Reaksjonene lot ikke vente på seg, melder BBC.

- Godt å vite at USA ikke er det eneste landet med et mentalt tilbakestående diplomatisk korps som ikke kan å tvitre, skrev en bruker syrlig.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer