Britene tror på foreldrene

Etterforskningen av Madeleine-forsvinningen er et sammenstøt mellom to kulturer.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

LONDON (Dagbladet): «Familien McCann fortjener bedre», er overskriften på Sunday Mirrors lederartikkel. De britiske tabloidavisene er folkets aviser. Og det er vanlig at de tar parti i de sakene de skriver om. Det hører imidlertid til sjeldenhetene at de tar parti med noen som er mistenkt for å ha drept et barn. Men i denne saken har de altså valgt å gjøre det. Årsaken er enkel. De mener saken så langt har vist at portugisisk politi ikke er til å stole på. Og de merker at folkets sympati er hos de fortvilte foreldrene Gerry og Kate McCann.

– Den portugisiske etterforskningen har vært fullstendig kaotisk. Nå, i et desperat forsøk på å redde seg unna en skandale, prøver de å nagle barnets foreldre til forsvinningen, skriver lederskribenten.

Tidlig i saken kom det fram at det er kulturforskjeller mellom Portugal og England. De britiske avisene fotograferte etterforskere som stumpet røyken i vinduet i familien McCanns ferieleilighet før de tekniske bevisene var sikret. En annen oppfinnsom journalist fulgte etterforskningsledelsen på lunsjrestauranten og tok tida på politifolkene. Det siste er at flere kriminalteknikere sier til de engelske avisene at deres portugisiske kolleger overtolker de tekniske bevisene, og at de ikke er så sikre som flere medier har gitt uttrykk for.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer