Britene truer med å storme Ecuadors ambassade

For å ta Julian Assange med makt.

TRUER: Britiske myndigheter truer med å storme Ecuadors ambassade i London for å hente WikiLeaks-grunnlegger Julian Assange med makt. I dag får han svar på sin asylsøknad. Foto: REUTERS/Neil Hall/NTB SCANPIX
TRUER: Britiske myndigheter truer med å storme Ecuadors ambassade i London for å hente WikiLeaks-grunnlegger Julian Assange med makt. I dag får han svar på sin asylsøknad. Foto: REUTERS/Neil Hall/NTB SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Britiske myndigheter truer med å storme Ecuadors ambassade i London for å hente WikiLeaks-grunnlegger Julian Assange med makt. I dag får han svar på sin asylsøknad.

Ecuadors utenriksminister Ricardo Patiño reagerer sterkt på trusselen fra britene.

- Vi mottok i dag en trussel fra Storbritannia, en klar og skriftlig trussel om at de kan komme til å storme vår ambassade i London dersom Ecuador nekter å utlevere Julian Assange, sier han.

- Ingen britisk koloni - La oss gjøre det helt klart: Vi er ingen britisk koloni. Kolonitida er over, slo en opprørt Patino fast etter et møte med president Rafael Correa onsdag.

- Dersom britene gjør alvor av denne trusselen, vil det bli sett på som en fiendtlig og utålelig handling og et angrep på vår suverenitet. Det vil tvinge oss til å svare på sterkeste diplomatiske vis, sa Patiño.

Bekrefter En talsmann for britisk UD bekrefter at man fra britisk side forbeholder seg retten til å storme Ecuadors ambassade for å hente ut Assange med makt.

- I henhold til britisk lov kan vi på en ukes varsel ta oss inn i lokalene. Ambassaden vil da ikke lenger ha diplomatisk beskyttelse, sier talsmannen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer