VIL TA PASS: Storbritannias statsminister, David Cameron, varsler at landet vil ta passet fra antatte fremmedkrigere. Foto: AFP PHOTO / POOL
VIL TA PASS: Storbritannias statsminister, David Cameron, varsler at landet vil ta passet fra antatte fremmedkrigere. Foto: AFP PHOTO / POOLVis mer

Britene vil nekte fremmedkrigere å vende hjem

Storbritannia vil ta passet fra antatte fremmedkrigere og nekte de som alt har reist retten til å vende hjem.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Statsminister David Cameron varsler nye lover for å hindre at radikale britiske islamister reiser til land som Irak og Syria for å krige.

- Politi og grensevakter vil få mandat til å beslaglegge pass for å hindre mistenkte fra å reise, og til å stanse britiske statsborgere som vender hjem til Storbritannia dersom de ikke gjør dette på våre premisser, sa Cameron under et besøk i den australske nasjonalforsamlingen fredag.

Storbritannia vil også slå hardt ned på flyselskap som ikke forholder seg til lister med navn på dem britiske myndigheter mistenker for å være fremmedkrigere.

- Det vil komme nye regler som nekter flyselskap som ikke forholder seg til våre lister eller våre sikkerhetstiltak, retten til å lande i Storbritannia, sa Cameron.

Britisk sikkerhetstjeneste hevet i august trusselnivået til det nest høyeste med henvisning til den fare hjemvendte fremmedkrigere fra Irak og Syria kan utgjøre.

(NTB)