Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Britene vil nekte fremmedkrigere å vende hjem

Storbritannia vil ta passet fra antatte fremmedkrigere og nekte de som alt har reist retten til å vende hjem.

VIL TA PASS: Storbritannias statsminister, David Cameron, varsler at landet vil ta passet fra antatte fremmedkrigere. Foto: AFP PHOTO / POOL
VIL TA PASS: Storbritannias statsminister, David Cameron, varsler at landet vil ta passet fra antatte fremmedkrigere. Foto: AFP PHOTO / POOL Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Statsminister David Cameron varsler nye lover for å hindre at radikale britiske islamister reiser til land som Irak og Syria for å krige.

- Politi og grensevakter vil få mandat til å beslaglegge pass for å hindre mistenkte fra å reise, og til å stanse britiske statsborgere som vender hjem til Storbritannia dersom de ikke gjør dette på våre premisser, sa Cameron under et besøk i den australske nasjonalforsamlingen fredag.

Storbritannia vil også slå hardt ned på flyselskap som ikke forholder seg til lister med navn på dem britiske myndigheter mistenker for å være fremmedkrigere.

- Det vil komme nye regler som nekter flyselskap som ikke forholder seg til våre lister eller våre sikkerhetstiltak, retten til å lande i Storbritannia, sa Cameron.

Britisk sikkerhetstjeneste hevet i august trusselnivået til det nest høyeste med henvisning til den fare hjemvendte fremmedkrigere fra Irak og Syria kan utgjøre.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling