Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Britene vil være koloniherrer igjen

Mugabe anklager Storbritannia for å ville ta Zimbabwe.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Zimbabwes president Robert Mugabe anklager Storbritannia for å ha en hemmelig plan om å ta landet som koloni.

Mugabe mener opposisjonsleder Morgan Tsvangirai har fått britene med på å planlegge et kupp for å styrte presidenten.

- Så lenge vi er i live, og så lenge jeg klarer å puste...så vil dette aldri skje. Aldri igjen skal dette landet være en britisk koloni, sier Mugabe til SkyNews.

Nekter å gå av

Det er gått tre uker siden valget i Zimbabwe og ennå er ingen valgresultater offentliggjort. Alt tyder på at Tsvangirai vant over Mugabe i presidentvalget. Regjeringen har gjennført flere voldelige angrep på opposisjonelle og har arrestert flere av dem.

I går feiret Mugabe landets frigjøringsdag og brukte anledningen til å advare mot Storbritannias imperialisme.

Den statlige avisen hevder de har fått tak i et brev fra den britiske statsministeren Gordon Brown, som støtter påstanden. Den britiske ambassaden avviser at et slikt brev eksisterer.

Tsvangirai sier beskyldningene er skandaløse. Han mener Mugabe må stilles for retten for en rekke menneskerettighetsbrudd han har begått under sine 28 år som president.

HJEMLØSE: 34 voksne og 106 barn bor i denne utendørsleiren ved Mutare i Zimbabwe. De er hjemløse etter at hjemmene deres ble brent ned da Mugabes tilhengere angrep landsbyboere og satte fyr på hus etter valget. Zimbabwes befolkningen lider under mangel på mat og medisiner og svært lav forventet levealder. Foto: Scanpix
HJEMLØSE: 34 voksne og 106 barn bor i denne utendørsleiren ved Mutare i Zimbabwe. De er hjemløse etter at hjemmene deres ble brent ned da Mugabes tilhengere angrep landsbyboere og satte fyr på hus etter valget. Zimbabwes befolkningen lider under mangel på mat og medisiner og svært lav forventet levealder. Foto: Scanpix Vis mer

Våpen framfor fattigdom

I går ble det kjent at Mugabe har kjøpt store mengder våpen fra Kina.

Tsvangirai er rasende på at Mugabe bruker enorme pengebeløp på våpen, når landets befolkning lider av matmangel, ekstremt høy inflasjon og en stadig lavere forventet levealder.

- Dette viser den meningsløse prioriteringen som dette regimet står bak, de er kun opptatt av forsvaret.

FEIRET FRIGJØRINGEN: Robert Mugabe feiret sammen med trofaste tilhengere, mens landet er i opprør og krever valgresultat, tre uker etter valget.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media