PERSONLIG: 48 prosent av britene stemte for at Storbritannia skulle forbli i EU. Det var ikke nok til å hindre «Brexit». Nå varsler EU at britene skal kunne betale for et personlig EU-medlemskap. Illustrasjonsfoto: Hannibal Hannschke / Reuters / NTB scanpix
PERSONLIG: 48 prosent av britene stemte for at Storbritannia skulle forbli i EU. Det var ikke nok til å hindre «Brexit». Nå varsler EU at britene skal kunne betale for et personlig EU-medlemskap. Illustrasjonsfoto: Hannibal Hannschke / Reuters / NTB scanpixVis mer

- Briter kan betale for personlig EU-medlemskap

Innbyggere i Storbritannia kan betale for å beholde mange av fordelene ved å være medlem i EU, sier EU-parlamentets forhandlingsleder for brexit.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Mange sier at de ikke ønsker å kutte tilknytningen, sier Belgias tidligere statsminister Guy Verhofstadt til The Times.

Som forhandlingsleder i EU-parlamentet har han lovet å kjempe for rettighetene til de 48 prosentene som stemte for at Storbritannia skulle forbli i EU og åpner for at briter kan betale en årlig sum til Brussel for å beholde et medlemskap.

Statsminister Theresa May står fast på å starte utmeldelsesprosessen fra EU i mars neste år. Forhandlingene om den britiske utmeldelsen er ventet å ta to år, med handel og innvandring som hovedtemaer.

(NTB)