Briter mistet info om 100.000 soldater

Store mengder personlige data forsvunnet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Britene har mistet en ekstern harddisk med sensitiv informasjon om over 100.000 soldater.

Passnummer, fødselsdatoer, førerkortdetaljer - alt var lagret på den forsvunne harddisken. I tillegg er persondata om over 600.000 mulige rekrutter sporløst borte. Det var IT-firmaet EDS fra Texas som hadde oppbevart informasjonen på «et sikkert sted». Men på onsdag var den vekk.

Det er ikke første gang dette skjer. De fire siste årene har nærmere 700 av forsvarets laptoper forsvunnet, sammen med 26 minnepinner med hemmeligstemplet innhold.

I august mistet også det britiske innenriksdepartementet en minnepinne med personopplysninger om hver eneste fengselsinnsatt i England og Wales. Den politiske opposisjonen anklager myndighetene nå for «serie-inkompetanse» og krever en endring i den offentlige sektorens behandling av personopplysninger.

Britisk politi etterforsker forsvinningen. (NTB)

PÅ DYPT VANN: NSRS-ubåten kan finne tapte soldater på 600 meters dyp. Men holde orden i sysakene, det kan det britiske forsvaret ikke.
PÅ DYPT VANN: NSRS-ubåten kan finne tapte soldater på 600 meters dyp. Men holde orden i sysakene, det kan det britiske forsvaret ikke. Vis mer
Briter mistet info om 100.000 soldater