British Airways i norsk bygg

LONDON (Dagbladet): British Airways satser norsk inn i framtida. Den britiske stoltheten valgte arkitekt Niels Torp da de skulle bygge sitt nye, gedigne hovedkvarter Waterside i London.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det har tatt sju år å fullføre det storslåtte prosjektet og det har kostet 2,5 milliarder kroner.

Niels Torp ble valgt som arkitekt og prosjektleder i 1989, og har siden starten hatt opp til 13 ansatte boende i London. Nå står det nye hovedkvarteret nesten ferdig.

 • Bygget skal huse 3000 ansatte.
 • Hovedkvarteret er på 55 000 kvadratmeter over bakken, og 60 000 kvadratmeter under bakken.
 • Rundt bygget er det opparbeidet en park. Denne parken er den største parkutbyggingen i London i dette århundret.
 • Det er brukt 9000 tonn stål til konstruksjoner.
  - Nå står bygget her, og det føles veldig bra. Faktisk storartet, sier Niels Torp til Dagbladet.
  Waterside er tenkt, planlagt og konstruert for framtidas krav. Hovedkvarteret består egentlig av seks gedigne kontorbygg, som alle er bygd ned i det grønne landskapet. Gjennom samtlige bygg går en steinlagt hovedgate, med trær og benker.
  - Denne gata er Watersides markedsplass, med blomsterhandel, cappuccinobar, kiosker og kafeteriaer, forklarer Niels Torp.
  De seks hesteskoformede bygningene vender ut mot en grønn bakgård inspirert av seks av BAs reisemål. Det er lov å røyke i to av disse grønne bakgårdene.
  - Jeg tror mennesker trenger luft og grønt for å være lykkelige, og det er denne verden vi har bygd for de ansatte her på Waterside, sier Niels Torp.