INNSTILLINGER: Heathrow blir rammet av streiken. Dette bildet er fra 20. mai i år. Foto: AP / Odd Andersen
INNSTILLINGER: Heathrow blir rammet av streiken. Dette bildet er fra 20. mai i år. Foto: AP / Odd AndersenVis mer

British Airways lammes av streik

British Airways må innstille hundrevis av ruter mandag, etter at forhandlingene mellom selskapet og de kabinansatte har brutt sammen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| De siste forsøkene på å unngå streik søndag kveld lyktes ikke, melder Sky News, og de kabinansatte gikk fra midnatt natt til mandag ut i en fem dager lang streik.

British Airways opplyste søndag kveld at selskapets ruter fra flyplassene Gatwick og London City vil gå som normalt, mens 40-50 prosent av rutene fra Heathrow vil bli innstilt.

Blant dem som innstilles er de populære rutene fra London til europeiske storbyer som Paris, Brussel og Amsterdam, og det samme er tilfelle med rutene til destinasjoner som New York, Phoenix, Baltimore og Dubai.

British Airways frakter vanligvis rundt 90.000 passasjerer daglig i mai måned, men en tredel av disse vil måtte finne seg andre flyselskap eller transportmåter de kommende dagene.

Det britiske flyselskapet setter inn 1.000 uorganiserte kabinansatte fra andre land og har også chartret åtte fly fra andre selskap for å dekke opp for egne ruter som må innstilles.

De kabinansatte som er organisert i Unite går i første omgang ut i en fem dager lang streik, men har varslet to nye femdagersstreiker i løpet av juni måned dersom de ikke får gjennomslag for sine krav.

Streiken blant de kabinansatte kommer særdeles ubeleilig for British Airways. I forrige uke la flyselskapet fram resultatet før skatt i budsjettåret 2009-2010 som viste et underskudd på 4,97 milliarder kroner.

Flyselskapet har sparket 3.800 ansatte det siste året, noe som tilsvarer hver tiende. Siden september 2008 har mer enn 6.000 arbeidsplasser forsvunnet fra British Airways.


(NTB)