British Airways ser på SAS-ruter

Etter at kartellvirksomheten til SAS ble avslørt, innrømmer nå Europas største flyselskap, British Airways, at det er interessant for dem å konkurrere med SAS. Selskapet ser nærmere på flyrutene mellom de skandinaviske hovedstedene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

British Airways (BA) innrømmer at de har sondert terrenget og gjort undersøkelser om hva det vil bety for selskapet å begynne å trafikkere strekningene Oslo- København, Oslo- Stockholm, og Stockholm- København.

Men det foreligger ingen konkrete planer om å starte flyginger på strekningene. Selskapet forsikrer at en eventuell BA-satsing i Skandinavia er rent hypotetisk og ikke engang på planleggingsstadiet.

- Konkurransen vil bli knallhard på disse strekningene, og SAS står meget sterkt. Det krever et flyselskap med enormt sterk økonomisk rygg-rad for å ta opp konkurransen med SAS. Både Finnair og Braathens prøvde seg, men lyktes ikke, sier informasjonsrådgiver Thorbjørn K. Laundal ved BA i Norge.

- Vi har ingen seriøse planer, men vi overveier det fordi Skandinavia er et interessant marked. Det er også interessant å se at det vi har trodd var konkurranse på strekningen Stockholm- København ikke har vært det, sier Laundal.

Dersom BA går inn i Skandinavia, vil det trolig bli gjennom fly operert av alliansepartnerne Sunair og Finnair. Og gjør de det, regner BA med på å gå med tap i flere år.

Vinnerne blir passasjerene.