Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Coronaviruset

Britisk 21-åring død

Chloe Middleton skal ha vært smittet med coronavirus. Hun hadde ingen underliggende sykdommer, opplyser familien.

FAMILIEN I SORG: Chloe Middleton skal ha vært smittet med coronavirus. Hun ble bare 21 år gammel. Foto: Privat
FAMILIEN I SORG: Chloe Middleton skal ha vært smittet med coronavirus. Hun ble bare 21 år gammel. Foto: Privat Vis mer

Den 21 år gamle briten Chloe Middleton er død. Årsaken oppgis å være covid-19, sykdommen som forårsakes av coronavirus, skriver Sky News.

Middleton kom fra High Wycombe i Buckinghamshire, en by nordvest for London.

Ifølge familien hadde ikke Middleton noen underliggende sykdommer.

Det gjør angivelig 21-åringen til den yngste personen uten underliggende sykdom som har dødd etter coronavirus-smitte i Storbritannia, ifølge Sky News.

UOVERVINNELIGE: Generaldirektør i WHO Tedros Adhanom Ghebreyesus advarer yngre om at de ikke er uovervinnelige. Video: AP. Vis mer

- Tenk om igjen

Kvinnens mor, Diane Middleton, har delt en rekke bilder av dattera på sin Facebook-profil.

Middleton kommer også med følgende beskjed:

- Til alle der ute som tenker at dette bare er et virus, vennligst tenk om igjen. Jeg snakker av personlig erfaring, dette såkalte viruset har tatt livet av min 21 år gamle datter.

Også Chloe Middletons tante har tatt til Facebook for å uttrykke sin sorg. Emily Mistry skriver at familien er fullstendig knust, og kommer med en oppfordring etter niesens dødsfall:

- Vennligst, vennligst følg myndighetenes retningslinjer. GJØR DIN DEL. Beskytt dere selv og beskytt andre! Viruset sprer seg ikke, FOLK sprer viruset.

18-åring døde

Coronavirusets yngste offer i Storbritannia ble 18 år, skriver Telegraph. Den unge mannen døde 23. mars.

18-åringen var under behandling for «betydelige underliggende helseproblemer», opplyser professor Kiran Patel, overlege ved universitetssykehusene i Coventry og Warwickshire, overfor Sky News.

Per onsdag kveld var 8227 personer smittet med coronavirus i Storbritannia. 433 personer er døde.

- Ikke uovervinnelige

Dagbladet skrev forrige uke at viruset kan gjøre unge voksne sykere enn antatt.

En studie av de første 4000 smittetilfellene i USA, avdekket at én av fem innlagte corona-smittede er mellom 20 og 44 år.

- Alle bør ta dette innover seg. Det rammer ikke bare de eldste - det rammer personer fra 20 år og opp. De må være forsiktige, selv om de tror de er unge og friske, sa Stephen S. Morse, professor i epidemiologi ved Columbia University, til New York Times.

Budskapet ble også understreket av WHO-sjef Tedros Adhanom Ghebreyesus på en pressekonferanse fredag:

- Selv om det er eldre personer som er utsatt for mest risiko, er ikke yngre unntatt. Tall fra mange land viser helt tydelig at personer under 50 år står for en stor del av sykehusinnleggelsene, sa Ghebreyesus.

- Jeg har en beskjed til de unge: Dere er ikke uovervinnelige. Du kan bli innlagt på sykehus i ukevis på grunn av viruset. Det kan til og med koste deg livet.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!