<strong>MED NY VERSJON:</strong> Den britiske advokaten David Mills har endret sin historie om angivelige penger fra Silvio Berlusconi. Foto: REUTERS/Paul Hackett/Scanpix
MED NY VERSJON: Den britiske advokaten David Mills har endret sin historie om angivelige penger fra Silvio Berlusconi. Foto: REUTERS/Paul Hackett/Scanpix Vis mer

Britisk advokat hevdet han mottok penger fra Berlusconi i korrupsjonssak

Nå sier David Mills at Berlusconi-brev var «diktning».

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Den britiske advokaten David Mills tar nå avstand fra et brev der han skrev at han mottok penger fra Italias tidligere statsminister Silvio Berlusconi.

Berlusconi anklages for å ha betalt Mills 3,5 millioner kroner for å vitne falskt i en korrupsjonssak som stammer fra 1990-tallet.

Mills vitnet i saken mot Berlusconi fra London torsdag. Da hevdet han at det han skrev i et brev til regnskapsføreren sin i 2004 om å ha mottatt penger fra Berlusconi, var noe han diktet opp som «et scenario» som kunne legges fram for skattemyndighetene ettersom han ikke hadde ført pengene som inntekt.

På spørsmål fra aktoratet i Milano om brevet der Berlusconi blir navngitt som giveren, svarte Mills ifølge nyhetsbyrået PA:

- Det er fri fantasi. Det er diktning. Det er en roman.

Berlusconi var til stede i rettssalen torsdag og fulgte forklaringen til sin tidligere skatteadvokat Mills.

Mills avviser å ha gjort noe galt og sier summen på 3,5 millioner kroner var penger han fikk fra den italienske forretningsmannen Diego Attansio. At han ikke førte pengene opp som inntekt, men behandlet dem som en gave, var en feil gjort i god tro, sier han.

(NTB)


Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer