Britisk agent beskyldes for tortur og kidnapping av 28 pakistanere

Mishandlingen skal ha skjedd i Hellas etter terrorangrepene i London.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): En britisk diplomat identifisert som sjefen for etterretningstjenesten M16 ved ambassaden i Aten, skal ha vært del av et gresk-britisk team som bortførte pakistanske immigranter i Hellas.

Hensikten med de angivelige bortføringene var å presse immigrantene for informasjon om London-bombene i juli, skriver den engelske avisen The Daily Telegraph.

Beskyldningene om bortføring og mishandling av pakistanere i Hellas har tidligere blitt avfeid av den britiske regjeringen som "søkte og usannsynlige". Og i forrige uke prøvde utenriksminister Jack Straw å berolige parlamentsmedlemmene med at påstandene bare var "tull og tøys".

Men etter at den greske avisen Proto Thema offentliggjorde navnet på den britiske agenten, samt de 15 greske agentene som deltok i etteretningsarbeidet, har regjeringen forbudt engelske medier å navngi briten, ifølge BBC.

Agentene anmeldt

Fem av de 28 pakistanerne har nå engasjert advokat og saksøker agentene for det som skal ha skjedd i etterkant av bombene som rammet undergrunnen i London 7.juli. Det bekrefter advokaten deres Frankiskos Ragaoussis.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer