Beslutningen om å oppheve smitteverntiltakene i Storbritannia - til tross for høye smittetall med delta-varianten - vil presse nasjonen inn i «ukjent territorium» når det gjelder coronapasienter med seinvirkninger, også kalt «long-covid», mener professor Danny Altmann, ifølge The Guardian.
I et åpent brev, publisert i det anerkjente medisinske tidsskriftet The Lancet, har en gruppe forskere og helseeksperter trukket fram at en delta-bølge i Storbritannia «kan etterlate seg hundretusenvis av pasienter med «long-covid».
Forskerne argumenterer for å utsette gjenåpning fram til alle har fått tilbud om vaksine. 66 prosent av befolkningen i Storbritannia har foreløpig mottatt to doser av coronavaksinen, ifølge Public Health England (PHE).
- Ingen unntak
Danny Altmann, professor i immunologi ved Imperial College i London, sier til The Guardian at studier fra mange land tilsier at en betydelig andel av coronasmittede har risiko for å utvikle seinvirkninger.
- For hver eneste coronavariant vi har sett på denne planeten, har vi en tommelfingerregel om at ethvert coronatilfelle, enten det er asymptomatisk, mildt eller alvorlig, har 10 til 20 prosent sjanse for å utvikle seinvirkninger, og vi har ikke sett noen unntak til det, sier han.
Les artikkelen gratis
Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.
Gå til innlogging medVi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.
Vi bryr oss om ditt personvern
Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.
Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger