BRYR SEG IKKE: Roberta Moore på en pro-Israel-demonstrasjon i 2010. Hun er den kontroversielle tidligere lederen i English Defence Leagues jødiske fløy. Jeg skriver ikke for å tilfredsstille venstrevridd presse, skrev hun etter at Dagbladet tok kontakt. Foto: Demotix
BRYR SEG IKKE: Roberta Moore på en pro-Israel-demonstrasjon i 2010. Hun er den kontroversielle tidligere lederen i English Defence Leagues jødiske fløy. Jeg skriver ikke for å tilfredsstille venstrevridd presse, skrev hun etter at Dagbladet tok kontakt. Foto: Demotix Vis mer

Britisk antiislamist mener Eskil «skulle vært drept»

Roberta Moore framsetter et svært grovt utsagn mot AUF-lederen på nettsidene til en av Breiviks inspirasjonskilder.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): Uttalelsen ble skrevet på nettsidene til organisasjonen Four Freedoms Community (FFC), fredag i forrige uke.

Organisasjonen ledes av den britiske forretningsmannen Alan Lake, som er avhørt som en mulig mentor for Anders Behring Breivik. Lake nekter for dette. Breivik har i politiavhør innrømmet at han var inspirert av FFC.

Roberta Moore er tidligere leder av den såkalt jødiske fløyen i English Defence League. Nå signerer hun sin e-post med Jewish Defence League UK. Hun er en av Storbritannias mest innflytelsesrike antiislamister. Hun har deltatt på en lang rekke demonstrasjoner og offentlige markeringer, i tillegg til å være aktiv på Internett.

- Breivik overså én Under sitt kallenavn «Morrigan Emaleth» skrev Roberta Moore følgende:

«It seems Breivik missed one», skriver Moore, og fortsetter med å skrive at Pedersen «skulle vært drept».

Uttalelsen er skrevet i en diskusjonstråd der det framsettes en lang rekke påstander mot AUF.

Eskil Pedersen ønsker ikke å kommentere uttalelsen:

- Det er politiet som har ansvar for sikkerheten. Jeg kommenterer ikke trusler, skriver Pedersen i en sms til Dagbladet.

- Venstrevridd Etter at Dagbladet tok kontakt første gang i går formiddag, skrev Roberta Moore et nytt, langt innlegg. Der sto det blant annet:

- Jeg er ikke interessert i puritanistiske synspunkter. Vi debatterer seriøse spørsmål, og jeg bryr meg ikke om hvem som leser dette. Jeg er ikke her for å tilfredsstille venstrevridd presse.

Dagbladet har også kontaktet FFC-leder Alan Lake. Da opplyste en administrator at FFC setter pris på å bli orientert om saken, og at de har hatt en «forglemmelse» i sine ordensregler. Ordensreglene er nå utvidet.

Flere Four Freedoms Community-medlemmer bekrefter at det er Moore som står bak kallenavnet, og Moore svarte i går på Dagbladets spørsmål på e-post.

Svarer - Hva mener du personlig om det Anders Behring Breivik gjorde 22. juli i fjor?

- Mine synspunkt er irrelevante. Det som har skjedd, har skjedd, skriver Roberta Moore til Dagbladet.

- Mener du at Eskil Pedersen fortjener å dø?

- Vi dør alle, før eller seinere. Enten det er fortjent eller ikke.

- Hvor mange medlemmer av Four Freedoms Community mener at Eskil Pedersen burde bli drept?

- Ingen, svarer Roberta Moore.

AUF-LEDER: Eskil Pedersen vil ikke kommentere uttalelsen. Politiet har ansvar for sikkerheten, sier Pedersen. Foto: Nina Hansen
AUF-LEDER: Eskil Pedersen vil ikke kommentere uttalelsen. Politiet har ansvar for sikkerheten, sier Pedersen. Foto: Nina Hansen Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer