Britisk au pair er fri

Louise Woodward er fri og kan reise hjem til England. Høyesterett i Massachusetts opprettholdt i dag dommen over den britiske au pair-jenta, som dermed slipper med utholdt varetekt for å ha skadet en baby så gutten døde.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Dommer Hiller Zobel satte sist høst til side juryens kjennelse og lot Louise slippe med 279 dagers varetekt for uaktsomt drap på Matthew Eappen, som var åtte måneder gammel da han døde av brudd på hjerneskallen.

Juryen mente tenåringen fra Elton like ved Liverpool begikk forsettlig drap, noe som ville medført en minstestraff på 15 års fengsel. Høyesterett kunne opprettholdt juryens kjennelse, godtatt Woodwards krav om frifinnelse eller berammet ny rettssak. Domstolen konstaterte i stedet med fire mot tre stemmer at Zobels avgjørelse var juridisk holdbar.

Rysting

En barnelege som undersøkte Matthew fremholdt i retten at guttens skader skyldtes brutal rysting kort før Woodward ringte alarmtelefonen 4. februar i fjor og fortalte at babyen hun passet hadde sluttet å puste. Hun ble anholdt dagen etter og innrømmet ifølge politiet at hun hadde vært litt røff med gutten. Matthew døde fem dager etter innleggelsen.

Forsvarets eksperter mente hodeskaden var tre uker gammel og at det ikke var Woodwards skyld at såret åpnet seg. Louises tallrike tilhengere i hjemlandet oppfattet rettssaken som et overgrep og samlet inn 3 millioner kroner til henne.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer