Britisk au pair er fri

Louise Woodward er fri og kan reise hjem til England. Høyesterett i Massachusetts opprettholdt i dag dommen over den britiske au pair-jenta, som dermed slipper med utholdt varetekt for å ha skadet en baby så gutten døde.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Dommer Hiller Zobel satte sist høst til side juryens kjennelse og lot Louise slippe med 279 dagers varetekt for uaktsomt drap på Matthew Eappen, som var åtte måneder gammel da han døde av brudd på hjerneskallen.

Juryen mente tenåringen fra Elton like ved Liverpool begikk forsettlig drap, noe som ville medført en minstestraff på 15 års fengsel. Høyesterett kunne opprettholdt juryens kjennelse, godtatt Woodwards krav om frifinnelse eller berammet ny rettssak. Domstolen konstaterte i stedet med fire mot tre stemmer at Zobels avgjørelse var juridisk holdbar.

Rysting

En barnelege som undersøkte Matthew fremholdt i retten at guttens skader skyldtes brutal rysting kort før Woodward ringte alarmtelefonen 4. februar i fjor og fortalte at babyen hun passet hadde sluttet å puste. Hun ble anholdt dagen etter og innrømmet ifølge politiet at hun hadde vært litt røff med gutten. Matthew døde fem dager etter innleggelsen.

Forsvarets eksperter mente hodeskaden var tre uker gammel og at det ikke var Woodwards skyld at såret åpnet seg. Louises tallrike tilhengere i hjemlandet oppfattet rettssaken som et overgrep og samlet inn 3 millioner kroner til henne.

Kritikk

I Massachusetts og resten av USA var holdningene kjøligere. Mange oppfattet Woodward som en umoden og selvopptatt gjest og mente hun slapp alt for billig fra tragedien. Tenåringen, som nå er blitt 20, gjorde et sterkt blandet inntrykk både i og utenfor rettssalen. Verken tårer eller malplasserte smil overbeviste amerikanerne om hennes uskyld og de angivelig kostbare shoppingrundene under ventetiden på høyesterett i Boston, forsterket mange fordommer.

(NTB

FRI:</B> Britiske Louise Woodward er fri og kan reise hjem etter at høyesterett i Massachusetts slo fast at 279 dagers varetekt er nok for uaktsomt drap på gutten hun passet. Her er hun sammen med faren Gary og sin tidligere forsvarer Elaine Whitfield Sharp i november i fjor.