Britisk avis betalte Woodward

LONDON (NTB-AFP): Den britiske tabloidavisen Daily Mirror måtte i dag innrømme at den har betalt foreldrene til Louise Woodward for hennes historie, bare dager etter at avisens redaktør benektet slik betaling.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Redaktør Lawrence Sear forsvarte at han kjøpte rettighetene til historien for en uoppgitt sum i november i fjor, med de store advokatutgiftene familien hadde i USA.

Avsløringen er spesielt pinlig fordi avisen alltid har nektet for å ha betalt for historien til barnepiken, som ble dømt for å ha drept den åtte år gamle gutten hun passet i Boston.

For bare tre dager siden insisterte Sear igjen på at avisen ikke betalte penger til Louise Woodward eller hennes familie.

Men den amerikanske avisen Boston Herald avdekket løgnen i går. Noen aviser mener at Daily Mirror betalte 40 000 pund (nesten en halv million kroner) for historien.

Daily Mirror kan nå vente seg en kraftig refs fra britisk presses etiske utvalg.

Da Woodward nylig kom hjem til Storbritannia etter at dommen på den tiden som hun alt hadde sonet, var stadfestet, bedyret hun at hun ikke ville tjene penger på å selge historien sin.

Utsiktene til at Louise Woodward skulle tjene penger sin forbrytelse er et sensitivt tema i Storbritannia, etter at det tidligere i år vakte stor bestyrtelse at barnemordersken Mary Bell fikk penger for en bok om sitt liv.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer