Britisk avis betalte Woodward

LONDON (NTB-AFP): Den britiske tabloidavisen Daily Mirror måtte i dag innrømme at den har betalt foreldrene til Louise Woodward for hennes historie, bare dager etter at avisens redaktør benektet slik betaling.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Redaktør Lawrence Sear forsvarte at han kjøpte rettighetene til historien for en uoppgitt sum i november i fjor, med de store advokatutgiftene familien hadde i USA.

Avsløringen er spesielt pinlig fordi avisen alltid har nektet for å ha betalt for historien til barnepiken, som ble dømt for å ha drept den åtte år gamle gutten hun passet i Boston.

For bare tre dager siden insisterte Sear igjen på at avisen ikke betalte penger til Louise Woodward eller hennes familie.

Men den amerikanske avisen Boston Herald avdekket løgnen i går. Noen aviser mener at Daily Mirror betalte 40 000 pund (nesten en halv million kroner) for historien.

Daily Mirror kan nå vente seg en kraftig refs fra britisk presses etiske utvalg.

Da Woodward nylig kom hjem til Storbritannia etter at dommen på den tiden som hun alt hadde sonet, var stadfestet, bedyret hun at hun ikke ville tjene penger på å selge historien sin.

Utsiktene til at Louise Woodward skulle tjene penger sin forbrytelse er et sensitivt tema i Storbritannia, etter at det tidligere i år vakte stor bestyrtelse at barnemordersken Mary Bell fikk penger for en bok om sitt liv.

STØTTE: Foreldrene til Louise Woodward, Gary og Susan, har vært en uvurderlig støtte for sin datter. Men nå er det avslørt at de har fått penger for historien, selv om Louise har sagt at hun ikke vil tjene på tragedien.