Britisk avis: Heathrow frykter kvinner med eksplosiver i brystene

- Bare vås, mener norsk bombeekspert.

- FRYKTER BRYSTBOMBERE: Ifølge britiske medier frykter Heathrow brystbombere. Norsk bombeekspert tror ikke at de har noe å frykte, men bekrefter at det er mulig å fylle brystimplantater med eksplosiver. Foto: Reuters/Olivia Harris/NTB Scanpix
- FRYKTER BRYSTBOMBERE: Ifølge britiske medier frykter Heathrow brystbombere. Norsk bombeekspert tror ikke at de har noe å frykte, men bekrefter at det er mulig å fylle brystimplantater med eksplosiver. Foto: Reuters/Olivia Harris/NTB ScanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): - Vi har blitt bedt om å være spesielt oppmerksomme på kvinner som kan ha skjult eksplosiver i brystene. Det har ført til lange køer her på Heathrow, sier en ansatt til den britiske avisa Daily Mirror.

Ifølge avisa har sikkerhetskontrollen på Heathrow, Londons største flyplass, blitt ytterligere styrket på grunn av meldinger om at al Qaida planlegger angrep mot fly på vei ut av London.

Kan fylles i brystimplantater Daily Mirror har også pratet med bombeeksperter som forteller at det er stor frykt for at terrororganisasjonen planlegger å bruke eksplosiver gjemt i kroppen for å komme seg gjennom sikkerhetskontrollen.

- Disse eksplosivene kan befinne seg i brystimplanter, hevder bombeeksperter Andy Oppenheimer.

Den norske bombeeksperten Per Nergaard er skeptisk til at det skal være mulig for en terrorist å komme seg gjennom sikkerhetskontrollen for deretter potensielt å få et fly til å eksplodere.

- Det finnes eksplosive væsker, og det går an å fylle dette i et implantat. Men det er fremdeles lang vei til å få dette til å eksplodere, sier Nergaard til Dagbladet.

- Man kan ikke fylle brystene med eksplosiver og deretter bare slå seg på brystet. Det må tross alt være en avfyringsmekanisme, og det er nok grusomt vanskelig, mener han.

Norsk ekspert: - Vås Han påpeker at avfyringsmekanismen og den eksterne anordningen som kreves for å få brystene til å eksplodere i så fall vil være svært lett å spore i en detektor.

- Dette er nok et godt gammeldags long shot. Jeg vil nærmest avfeie dette som vås. Med dagens sikkerhetsregime vil du bli tatt, sier Nergaard til Dagbladet.

SPESIELT OPPMERKSOMME: En ansatt ved Heathrow lufthavn i London sier til Daily Mirror at de har fått beskjed om å være spesielt oppmerksomme på kvinner som kan ha skjult eksplosiver i brystene. Kvinnen i detektoren har ingenting med saken å gjøre. Foto: AFP Photo/Fabian Bimmer/NTB Scanpix
SPESIELT OPPMERKSOMME: En ansatt ved Heathrow lufthavn i London sier til Daily Mirror at de har fått beskjed om å være spesielt oppmerksomme på kvinner som kan ha skjult eksplosiver i brystene. Kvinnen i detektoren har ingenting med saken å gjøre. Foto: AFP Photo/Fabian Bimmer/NTB Scanpix Vis mer