Britisk avis: Helge Lund går av

Forlater BG Group etter salg til Shell.

KAN FORLATE BG:  Ifølge den britiske avisa City A.M, vil Helge Lund forlate BG Group etter at selskapet nå er solgt til Shell. Bildet er tatt i fjor, da han bekreftet at han sa opp i Statoil. Foto: Bjørn Langsem / DAGBLADET
KAN FORLATE BG: Ifølge den britiske avisa City A.M, vil Helge Lund forlate BG Group etter at selskapet nå er solgt til Shell. Bildet er tatt i fjor, da han bekreftet at han sa opp i Statoil. Foto: Bjørn Langsem / DAGBLADET Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

I morges ble det klart at oljeselskapet Shell har kjøpt opp britiske BG Group for drøye 560 milliarder kroner, ifølge begge selskapene.

Nå melder en britisk avis at nordmannen Helge Lund kommer til å «forlate selskapet», skriver den britiske avisa City A.M. Shell-sjefen Ben van Beurden vil lede det nye selskapet, ifølge avisa.

Enorm etterlønn Helge Lund begynte i BG-jobben så seint som i februar. Nå kan han forvente seg en stor salgsbonus. DN melder at den kan bli så stor som 395 millioner, mens Nettavisen skriver at Helge Lund få rundt 200 millioner kroner i kompensasjon etter rundt to måneder i sjefsstolen.

I dette ligger årslønn, pensjon, penger for å flytte fra Norge og bonus på vel 36 millioner kroner. Herunder ligger også det faktum at Lund skal ha en klausul i kontrakten, noe som skal tilsvare rundt 23,4 millioner kroner.

NHH-professor William Brochs-Haukedal er ikke overrasket om Lund takker av som BG-sjef.

- Å ta på seg en underordnet jobb vil oppleves som et karrieremessig tilbakeslag. Helge Lund har hatt topplederverv i 15 år. Han vil ikke være nummer to, han vil ha sitt eget, sier professor Brochs-Haukedal til E24.

Høstet kritikk Den tidligere Statoil-sjefen startet i BG i februar. Da han ble ansatt, høstet BG kritikk for å ha gitt Lund en for stor lønnspakke. Lund Skulle egentlig ha tjent 25 millioner pund det første året, men etter kritikken gikk den ned til 18 millioner pund.

BG Groups aksjeverdi lå på 910,40 pund da børsene stengte i går ettermiddag, før nyheten om samtalene med Shell først ble kjent i The Wall Street Journal. Det ga selskapet en markedsverdi på 30,7 milliarder pund, tilsvarende 367 milliarder kroner.

BG bekreftet i en pressemelding i går kveld at selskapet er i samtaler med Shell, men understreket samtidig at det ikke er sikkert at Shell vil legge inn et formelt bud.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer