SKAL HA MISBRUKT BARN I ET TIÅR: TV- og radiostjerna Jimmy Savile. Foto: Adrian Dennis / AFP Photo
SKAL HA MISBRUKT BARN I ET TIÅR: TV- og radiostjerna Jimmy Savile. Foto: Adrian Dennis / AFP PhotoVis mer

Britisk barne-TV-stjerne skal ha misbrukt barn i flere tiår

Britenes statsminister David Cameron åpner for å frata den avdøde TV-stjernen adelstittelen som følge av overgrepsskandalen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Den avdøde Jimmy Savile kan ha misbrukt så mange som 25 mindreårige barn, hvor de yngste ofrene skal være så unge som 13 år, skriver Reuters.

Savile, som blir beskrevet som en eksentrisk barne-programleder, var kjent blant britene for sine TV-opptredener og for sitt veldedighetsarbeid.

Kan miste adelstittelen Anklagene mot den avdøde TV-kjendisen ble først offentlige for en uke siden. Nå har en rekke ofre fortalt sin historie til media, hvor det blant annet hevdes at det statlige kringkastingsselskapet BBC, der Savile jobbet, forsøkte å dekke over overgrepene.

BBC-sjefen, George Entwistle, måtte mandag komme med en unnskyldning til kvinnene på vegne av Savile, som døde da han var 84 år.

Nå åpner også britenes statsminister David Cameron for at Savile kan bli fratatt sin adelige tittel, skriver Skynews i dag.

Tror flere ofre vil anmelde Åtte kvinner har så langt anmeldt Savile, to for voldtekt og seks for «uanstendig overgrep». Sjefsetterforsker Peter Spindler, sier til Reuters at han forventer at flere følger etter i kjølvannet av disse anmeldelsene.

- Vi tror at vi vil komme opp i mellom 20 og 25 ofre, sier han.

Kvinnene skal ha vært mellom 13 og 16 år da overgrepene fant sted.