Britisk diplomat arrestert for skjellsord mot Israel

Sa at israelske soldater «burde fjernes fra jordas overflate».

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

En britisk diplomat og Midtøsten-ekspert er arrestert for i full offentlighet å ha skjelt ut staten Israel og jøder generelt. Robert Laxton skal blant annet ha sagt at israelske soldater «burde fjernes fra jordas overflate».

Laxton ble rasende da han i januar så fjernsynsbilder fra den israelske offensiven i Gaza mens han trente på et treningssenter i London. Han brukte svært grove ord om israelerne og om jødene, meldte britiske medier tirsdag.

- Treningssenteret var temmelig fullt, og alle virket fullstendig sjokkerte. Denne typen rasistisk ordbruk kan ikke godtas, og personalet tilkalte sikkerhetsfolk, forteller en person som var til stede da 47 år gamle Laxton eksploderte.

Laxton er nå satt under politietterforskning, og risikerer opptil sju års fengsel hvis han blir stilt for retten for å ha fremmet religiøst hat. Laxton er ifølge London-avisen Daily Mail fortsatt i arbeid som leder for det britiske utenriksdepartementets avdeling for Sør-Asia.

Han rapporterer direkte til utenriksminister David Miliband, som er jødisk. Laxton benekter at hans utbrudd på treningssenteret var jødefiendtlig, men vil ikke svare på spørsmål om det var antiisraelsk, skrev Daily Mail tirsdag.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer